Quake3World.com Forums
     Level Editing & Modeling
        Remove multiple brushes and entities pretty much in one go?


Post new topicReply to topic
Login | Profile | | FAQ | Search | IRC




Print view Previous topic | Next topic 
Topic Starter Topic: Remove multiple brushes and entities pretty much in one go?

Commander
Commander
Joined: 18 Aug 2015
Posts: 113
PostPosted: 03-17-2020 03:44 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Hi,

Is it possible to select many objects at once to remove them?

I am using the old GTK 1.4.0

Thank you.




Top
                 

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12343
PostPosted: 03-17-2020 05:58 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote




_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 

Immortal
Immortal
Joined: 02 Jun 2006
Posts: 2466
PostPosted: 03-23-2020 08:37 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I had a look into this. Maybe I'm an idiot but I'm sure there is a short cut to select all objects with x texture. If there was also a select all surfaces with x texture as well that would make retexturing much easier. Gtk 1.5




Top
                 

Mercenary
Mercenary
Joined: 15 Feb 2010
Posts: 237
PostPosted: 03-23-2020 11:26 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


In good old qe_Radiant SHIFT+A selects all brushes with the chosen texture.
Or all entities from the same type, if you select an entity.
Or, if you click on a specific key in the entity window, all entities from that type with the selected key value. For example you select a light entity and the _color key, SHIFT+A will select all lights with that exact color.

For replacing textures there is a "Find/Replace" function in the texture menu.



_________________
Q3A Maps - by sst13
Quake Live Workshop


Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42850
PostPosted: 03-23-2020 01:36 PM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


lol, it's been almost 20 years and I still learned something new about Radiant today :)




Top
                 

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12343
PostPosted: 03-23-2020 08:37 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Alternatively, open up your map in a text editor and do a find/replace on the shader name.



_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 

Mercenary
Mercenary
Joined: 15 Feb 2010
Posts: 237
PostPosted: 03-23-2020 10:37 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


The last really useful thing I learned was that you can drag brush faces by holding CTRL. Very useful when you build floor trims & stuff. Or brushes aligned in weird angles, like a cube standing on a single corner.



_________________
Q3A Maps - by sst13
Quake Live Workshop


Top
                 
Quake3World.com | Forum Index | Level Editing & Modeling


Post new topic Reply to topic


cron
Quake3World.com
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group