Quake3World.com Forums
     Level Editing & Modeling
        GTK Radiant 1.5 Crashes


Post new topicReply to topic
Login | Profile | | FAQ | Search | IRC




Print view Previous topic | Next topic 
Topic Starter Topic: GTK Radiant 1.5 Crashes

Gibblet
Gibblet
Joined: 26 Apr 2014
Posts: 15
PostPosted: 02-25-2015 04:46 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


So my problem is that, everytime I try to open a map not made by me it doesn't open and gtk crashes. Though very few ones do, until they get updated in which they end up not working either.
I use gtk 1.5 and windows 7 64bit.
I tried with 1.4 and 1.6 both work and can open maps, but I cant save anything. It just saves, but doesnt, nothing happens. Also 1.4 and 1.6 are very buggy imo, I don't want to use em.

I tried using earlier versions of 1.5, same thing, but 2006 version gave me an actual error report before crashing.

ImageImageImage




Top
                 

Warrior
Warrior
Joined: 19 Sep 2012
Posts: 79
PostPosted: 02-25-2015 10:31 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Hi Atera,

I can't help you with the error message abuot Radiant 1.5.
My personal opinion is alwas use Radiant 1.6! 1.5 is a real pain, especially if you are used to Radiant mapping. I had tons of crashes with 1.5, missing features, etc.
1.6 works very stable for me on Win7 and Win8, both 64-bit.

As far as saving maps under 1.6 Radiant is concerned, this is a problem that was reported by other users here as well. Maybe try this (and search for other posts here at the forums):
viewtopic.php?f=10&t=46515&hilit=radiant+save

What are the other problems of 1.6. Radiant (1.4)?




Top
                 

Gibblet
Gibblet
Joined: 26 Apr 2014
Posts: 15
PostPosted: 02-25-2015 12:36 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I got 1.6.12 and it works flawlessly, thank you!




Top
                 

Warrior
Warrior
Joined: 19 Sep 2012
Posts: 79
PostPosted: 02-25-2015 01:01 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


:up:

but only for remembrance, actual version is 1.6.4: http://icculus.org/gtkradiant/




Top
                 

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12307
PostPosted: 02-25-2015 02:37 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Atera is visiting us from the future.



_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 

surfaceparm nomarks
surfaceparm nomarks
Joined: 10 Aug 2009
Posts: 1005
PostPosted: 02-26-2015 02:27 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Not sure if this is still relevant but NetRadiant is the smarter brother of GTKradiant 1.5.
Afaik, the xonotic guys kind of maintain it.



_________________
Portfolio
Twitter


Top
                 

Gibblet
Gibblet
Joined: 26 Apr 2014
Posts: 15
PostPosted: 02-26-2015 06:06 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Haha weird, my folder says 1.6.12 :O

@Cityy
Is Netradiant supported for Jedi Academy? (Might be a stupid question)... If yes, what are the benefits? How is it smarter :P




Top
                 

Theftbot
Theftbot
Joined: 07 Oct 2009
Posts: 471
PostPosted: 02-26-2015 09:51 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Just transfer the 1.5 Jedi Academy pertinent files into netradiants folders.




Top
                 

surfaceparm nomarks
surfaceparm nomarks
Joined: 10 Aug 2009
Posts: 1005
PostPosted: 02-26-2015 11:08 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Atera wrote:
Haha weird, my folder says 1.6.12 :O

@Cityy
Is Netradiant supported for Jedi Academy? (Might be a stupid question)... If yes, what are the benefits? How is it smarter :P


It's just less bugged than the original 1.5. Also there are some small feature additions like "use caulk for new brushes".
You should be fine copying the 1.5 game files into your netradiant install as TB says.



_________________
Portfolio
Twitter


Top
                 

Gibblet
Gibblet
Joined: 26 Apr 2014
Posts: 15
PostPosted: 02-27-2015 06:51 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Cool, thanks!




Top
                 
Quake3World.com | Forum Index | Level Editing & Modeling


Post new topic Reply to topic


cron
Quake3World.com
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group