Quake3World.com Forums
     Level Editing & Modeling
        Screenshots


Post new topicReply to topic
Login | Profile | | FAQ | Search | IRC




Print view Previous topic | Next topic 
Topic Starter Topic: Re: Screenshots

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12305
PostPosted: 12-12-2014 08:10 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


nitin77 wrote:
phantazm's map along with q3gwdm2 should be the contender for the main prizes in the mapcore contest IMHO. Amazing maps looks + gameplay wise.


Dude, I'm trying my hardest to remain impartial and unbiased here. Not cool.



_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 

Warrior
Warrior
Joined: 23 Jul 2008
Posts: 83
PostPosted: 12-13-2014 06:33 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


sorry I have no idea who the judges are or how the maps are being judged. I was simple stating my thoughts after having played some of the maps.




Top
                 

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12305
PostPosted: 12-13-2014 08:02 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I was joking, of course. :rolleyes:



_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 

Boink!
Boink!
Joined: 19 Apr 2003
Posts: 4493
PostPosted: 12-14-2014 05:36 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Secretly obsidian is taking part, having worked on and hoarded an über-map, 10 years in the making. ;)




Top
                 

surfaceparm nomarks
surfaceparm nomarks
Joined: 10 Aug 2009
Posts: 1005
PostPosted: 12-14-2014 11:34 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


:D



_________________
Portfolio
Twitter


Top
                 

Old Skool'
Old Skool'
Joined: 02 May 2002
Posts: 5215
PostPosted: 12-14-2014 02:37 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


More shots. I'll ease down on them now though, seeing how this is still a Quake 3 forum. :)






Top
                 

Boink!
Boink!
Joined: 19 Apr 2003
Posts: 4493
PostPosted: 12-14-2014 03:04 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Fjoggs, is secretly using GTKradiant in some way... I am sure of it... :p Doing all this in Reflex's editor mode is just too... painful... well it certainly is a skill.




Top
                 

Will map for food.
Will map for food.
Joined: 29 Dec 2000
Posts: 1747
PostPosted: 12-14-2014 03:23 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Fjoggs wrote:
More shots. I'll ease down on them now though, seeing how this is still a Quake 3 forum. :)


You mean Reflex isn't the sequel to Quake 3 CPMA? :p



_________________
- Russell Meakim AKA The Castle
Portfolio: http://castledoes.carbonmade.com/
YouTube: https://www.youtube.com/user/zZCastleZz
Tsu: https://www.tsu.co/zZCastleZz
Twitter: @zZCastleZz


Top
                 

surfaceparm nomarks
surfaceparm nomarks
Joined: 10 Aug 2009
Posts: 1005
PostPosted: 12-15-2014 03:23 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


It looks great Fjoggs but I wouldn't be surprised if all the time you put in now is wasted because the tech is going to change.



_________________
Portfolio
Twitter


Top
                 

Old Skool'
Old Skool'
Joined: 02 May 2002
Posts: 5215
PostPosted: 12-15-2014 04:40 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Not excactly sure what you mean by wasted, as the map won't suddenly stop working. If by wasted you mean I'm putting in more effort than needed if I had multiselect, rotate etc, then sure. :p




Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42630
PostPosted: 12-15-2014 04:53 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I'm afraid cityy means that it's not impossible for the file format of maps to change sometime in the future making your map unreadable for the game.




Top
                 

Old Skool'
Old Skool'
Joined: 02 May 2002
Posts: 5215
PostPosted: 12-15-2014 05:08 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I highly doubt it, seeing how most of the work on the engine is already done and the game has been released to the public via early access. Besides, people made a q3 map to reflex converter. Creating a tool that converts old reflex files to the "new" one shouldn't be too hard.




Top
                 

Messatsu Ko Jy-ouu
Messatsu Ko Jy-ouu
Joined: 24 Nov 2000
Posts: 43734
PostPosted: 12-15-2014 08:18 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Fjoggs wrote:
More shots. I'll ease down on them now though, seeing how this is still a Quake 3 forum. :)

I'll allow it.




Top
                 

surfaceparm nomarks
surfaceparm nomarks
Joined: 10 Aug 2009
Posts: 1005
PostPosted: 12-15-2014 09:41 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Eraser wrote:
I'm afraid cityy means that it's not impossible for the file format of maps to change sometime in the future making your map unreadable for the game.


No, that's not what I mean. I was more aiming towards what fjoggs said. They haven't thought about how to make it possible to add the level of detail they are aiming for using their editor (yet). I could totally imagine them using their editor only for the hull and then polishing the level in a 3d modeling app. However, I hope they can come up with some nice way to make detailing maps a part of this but I reckon it will be pretty damn hard.



_________________
Portfolio
Twitter


Top
                 

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12305
PostPosted: 12-15-2014 04:17 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


cityy wrote:
I could totally imagine them using their editor only for the hull and then polishing the level in a 3d modeling app.


Perhaps that what they'll end up doing, but I hope not. It kind of takes away all the fun of having a real-time editor if you have to exit out and make the bulk of your map in a modelling program. If that's the case, they might as well toss out their editor and just team up with GtkRadiant.



_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 

Old Skool'
Old Skool'
Joined: 02 May 2002
Posts: 5215
PostPosted: 12-15-2014 05:03 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


The editor's goal is to be the only tool you need. Of course you could probably include custom models down the road, but most maps will be built and completed in the in-game editor. I've been nagging the programmer for some editor love, so hopefully it'll come soon. :)




Top
                 

Boink!
Boink!
Joined: 19 Apr 2003
Posts: 4493
PostPosted: 12-15-2014 05:11 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I think on instinct the brush-based-ness of the Reflex editor was what drew me to it... more of the good old days, but with a much more modern engine, that even without optimization can pretty much render larger maps, with a lot (not tons of) brushwork.

I very much hope does not end up like the past UT editors, that create hulls, and the rest is meshes.

Castle showed what CODradiant can do, they had (was it called instancing?)... well you could basically build a house that would be one map, then place it in your larger gameworld map. But from the main map you could at any time start editing the house again, and it was built up of brushes. One level up the house pretty much was placed like a model with all the texture alignment not getting off when rotating the house. And so it was with all the deco in the map world... I think the term was prototyping... you build something with radiant once, and then it can be sprinkled all over the place, and you centrally need to only change the main instance in the editor to have it change everywhere else. So technically something like meshes, but you build things in radiant instead. Something like that would be neat... a way to build things in-editor, but have those things engine efficient enough to allow plastering everything with it. So little to no need of using a modelling tool. In Q3A so much brushwork would kill the FPS... so that would be my hope for Reflex... though I see it not as that likely to happen.

If I read that correctly, only a few folks in Australia are working on Reflex (was it only 3?)... so you cannot expect miracles like from the huge other devs teams. As that may be... the fun I have had for 10€ so far, was well worth it...




Top
                 

Old Skool'
Old Skool'
Joined: 02 May 2002
Posts: 5215
PostPosted: 12-15-2014 05:51 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


3 people working part time after work. Their programmer is working full-time on it from today I believe.




Top
                 

Will map for food.
Will map for food.
Joined: 29 Dec 2000
Posts: 1747
PostPosted: 12-15-2014 06:09 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


AEon wrote:
Castle showed what CODradiant can do, they had (was it called instancing?)...


Its called hierarchical instancing and I feel that its something every level designer and engine/tools programer should take some time to understand in great detail. Its application is a paradigm shift for level design flow when it is utilized to its full potential. If Reflex were to have proper hierarchical instancing it would mold the development tools in incredible ways.



_________________
- Russell Meakim AKA The Castle
Portfolio: http://castledoes.carbonmade.com/
YouTube: https://www.youtube.com/user/zZCastleZz
Tsu: https://www.tsu.co/zZCastleZz
Twitter: @zZCastleZz


Top
                 

Will map for food.
Will map for food.
Joined: 29 Dec 2000
Posts: 1747
PostPosted: 12-16-2014 05:11 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Ok so here is a video on the topic of Reflex and why I think its a big deal. The video is bit long but it covers everything I have been wanting to say about it.

http://youtu.be/QKUvz3HRshU?list=PLZmVk ... D9xSFD1Y8q

It covers, heiarchical instancing, play in editor and multiplayer as well as my thoughts on having a single 3D interface.



_________________
- Russell Meakim AKA The Castle
Portfolio: http://castledoes.carbonmade.com/
YouTube: https://www.youtube.com/user/zZCastleZz
Tsu: https://www.tsu.co/zZCastleZz
Twitter: @zZCastleZz


Top
                 

Immortal
Immortal
Joined: 02 Jun 2006
Posts: 2463
PostPosted: 12-17-2014 07:31 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote




woo gothic :)

very early stuff, messing about with stock textures etc.

*fixed




Last edited by fKd on 12-18-2014 12:34 AM, edited 2 times in total.

Top
                 

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12305
PostPosted: 12-17-2014 09:43 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


URL isn't public so we can't see it.



_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 

surfaceparm nomarks
surfaceparm nomarks
Joined: 10 Aug 2009
Posts: 1005
PostPosted: 12-18-2014 03:56 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


fKd wrote:
[image]

woo gothic :)

very early stuff, messing about with stock textures etc.

*fixed


I have been waiting for this to happen, nice fkd! :up:



_________________
Portfolio
Twitter


Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42630
PostPosted: 12-18-2014 04:00 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Hey fKd, how's that EntityPlus level coming along? ;)




Top
                 

Boink!
Boink!
Joined: 19 Apr 2003
Posts: 4493
PostPosted: 12-18-2014 04:12 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


fKd wrote:

Looks like something, in an alternate universe, that id might have made. Certainly a lot of detail packed in. I like the metal structure that keeps up the bridge.




Top
                 

The Afflicted
The Afflicted
Joined: 17 Feb 2005
Posts: 561
PostPosted: 12-18-2014 06:45 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


fKd wrote:


woo gothic :)

very early stuff, messing about with stock textures etc.

*fixed


But this isn't tech/sci fi? Are you ok? I'm worried!



_________________
Inf - Leaving in it's torturous wake nothing but vicious, cannabalistic, mutated, radiated and horribly disfigured hordes of satanic killers!


Top
                 

Insane Quaker
Insane Quaker
Joined: 19 Feb 2006
Posts: 375
PostPosted: 12-18-2014 09:26 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


AEon wrote:
fKd wrote:

Looks like something, in an alternate universe, that id might have made. Certainly a lot of detail packed in. I like the metal structure that keeps up the bridge.


i do too, but its weird that the bridge is stairs for the sake of being stairs. unless it's actually some kind of altar/giant pentagram? virgin sacrifice model required. do it




Top
                 

This is not Æon!
This is not Æon!
Joined: 20 Jan 2002
Posts: 2162
PostPosted: 12-18-2014 09:53 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


fKd wrote:


woo gothic :)

very early stuff, messing about with stock textures etc.

*fixed


Hey wow!

Nice to see something completely different! Would love to run around in it!



_________________
Q3Map2 2516 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map_2.5.16_win32_x86.zip
Q3Map2 FS_20g -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map2_fs_20g.rar
GtkRadiant 140 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/GtkRadiantSetup-1.4.0-Q3RTCWET.exe


Top
                 

Boink!
Boink!
Joined: 19 Apr 2003
Posts: 4493
PostPosted: 12-18-2014 09:53 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Interestingly, I almost never built stairs in Q3A... but in Reflex you can double-jump off them (CPMA apparently too)... so now I am actually looking into adding such jump elements.




Top
                 

Immortal
Immortal
Joined: 02 Jun 2006
Posts: 2463
PostPosted: 12-18-2014 11:49 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Eraser wrote:
Hey fKd, how's that EntityPlus level coming along? ;)


heh :) I repacked it so its stand alone, added ladders and some enemies. But there are a few rooms at the end of the level that i just seem to always draw a blank on when trying to detail. I build a bunch of stuff, then just hate it and delete it all... so frustrating!!




Top
                 

Insane Quaker
Insane Quaker
Joined: 31 Mar 2009
Posts: 491
PostPosted: 12-18-2014 01:22 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


:up:
epic gargoyle placement bro! :)




Top
                 

The hell good boy
The hell good boy
Joined: 22 Jun 2011
Posts: 1745
PostPosted: 12-20-2014 06:04 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Yea, nice shot :)



_________________
[ CZghost Gaming | Facebook | Twitter | YouTube | Instagram ]
When you are worst off in your life, turn to face the sun and all the shadows will fall behind you.” - John Lennon


Top
                 

Insane Quaker
Insane Quaker
Joined: 30 Jan 2006
Posts: 362
PostPosted: 12-20-2014 09:01 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Awesome stuff fKd!




Top
                 

The Afflicted
The Afflicted
Joined: 14 Oct 2001
Posts: 577
PostPosted: 12-25-2014 07:16 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I just couldn't find enough time to complete my level for MapCore, but I'm continuing to work on it as and when I get the chance.
Image
Image
Image
Image
Image




Top
                 

Boink!
Boink!
Joined: 19 Apr 2003
Posts: 4493
PostPosted: 12-26-2014 12:21 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


dONKEY,
quite humbling screenshots, dramatic sky, great skybox, very interesting design and textures... looks really nice.




Top
                 
Quake3World.com | Forum Index | Level Editing & Modeling


Post new topic Reply to topic


cron
Quake3World.com
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group