Quake3World.com Forums
     Technology & Troubleshooting
        Building the fastest PC.


Post new topicReply to topic
Login | Profile | | FAQ | Search | IRC




Print view Previous topic | Next topic 
Topic Starter Topic: 

I'm advanced
I'm advanced
Joined: 22 Jul 2003
Posts: 4390
PostPosted: 02-13-2005 09:25 PM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


http://www.abit-usa.com/news/2005/20050131.php

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2270&p=1

http://www.hardocp.com/article.html?art=NzA1LDE=

definatly awesome boards. I have one 74GB Raptor and it owns, especially in map load times. I also have a BFG Tech (awesome company that makes great nVIDIA cards) 6800 GT AGP that I love. I am running an overclocked 2.4 GHz Athlon XP and I get no lag at all, so my dream rig would be pure ownage in everything from play and work




Top
                 

The voices in your head
The voices in your head
Joined: 14 Dec 2002
Posts: 10054
PostPosted: 02-13-2005 10:34 PM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


This thread has been pruned. Keep it to relevant points gents or it goes to R&R...




Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-15-2005 05:52 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I think I'm ready to do this..

ASUS A8N-SLI Deluxe. $178.97

AMD Athlon 64 FX 55AS, Boxed. $899.00

BFG GeForce 6800 Ultra OC 256. $555.50

Corsair Twnix 1024-4400 DDR550 2.5ns,
with Aluminum heat spreaders. $265.00

Total: $1898.47

What do you guys think? Component suggestions? Anything?

Thanks in advance.




Top
                 

The voices in your head
The voices in your head
Joined: 14 Dec 2002
Posts: 10054
PostPosted: 02-15-2005 06:04 PM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Suggestions? Yeah, another 6800 :p

It looks good YG. Make sure you post some benchmarks once you get it put together.




Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-15-2005 06:56 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Yeah, another 6800 would be nice. But that's something I'll do in another year or so.

I'm probably gonna order this weekend, with another friend of mine who's gonna get the same PC, plus drives, case and PSU.




Top
                 

The Illuminated
The Illuminated
Joined: 16 May 2001
Posts: 1678
PostPosted: 02-15-2005 07:37 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


right now I'm reading about the nf5 chipset and it's reported overclockability, think my dream machine is in the future cause if NF5 as good as reported, it would be an amd/nf5 based system, SLI with two of the best available nvidia cards at the time, watercooled and overclocked to the max. And pc power and cooling 550 watt power supply. Top end AMD processor. I guess that's a little general, but why want what is available now when there is something better to dream about just around the corner.




Top
                 

I'm advanced
I'm advanced
Joined: 22 Jul 2003
Posts: 4390
PostPosted: 02-15-2005 07:53 PM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


nForce 5 already?

damn, granted 3 different sockets, but still the same AMD 64 architecture and it has gone thru 3 series of nForce chipsets



_________________
Hugh Hefner for President


Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-15-2005 08:35 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


ajerara wrote:
right now I'm reading about the nf5 chipset and it's reported overclockability, think my dream machine is in the future cause if NF5 as good as reported, it would be an amd/nf5 based system, SLI with two of the best available nvidia cards at the time, watercooled and overclocked to the max. And pc power and cooling 550 watt power supply. Top end AMD processor. I guess that's a little general, but why want what is available now when there is something better to dream about just around the corner.


The problem with that logic is, there's always something better just around the corner. If you never buy what's out now, you're going to be left dreaming forever. :icon1:




Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-16-2005 08:24 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Well I did it... Most of it anyway.

110314 Asus A8N-SLI NForce4 SLI Audio/GB-LAN/USB/PCI-E/SATA/DDR/ATX 64 939 1 $168.00 $168.00
Warranty: 800746 - 60 Day Monarch / 3 Year Manufacturer Dire
190483 BFG GeForce 6800 Ultra OC 256MB DDR3/PCI-E/TV-Out/Dual-DVI (Retail Box) 1 $540.00 $540.00
Warranty: 800011 - Manufacturer's Direct Warranty
Molex Connector: None
140980 1 GB (2 pcs 512) DDR (550) PC-4400 Corsair (TWINX1024-4400C25PT) 1 $265.00 $265.00
Shipping: FedEx Two-Day Air: $16.06
Sales Tax: $0.00
-------------------------------------------------------------------------------------------
Total: $989.06
-------------------------------------------------------------------------------------------
Still gotta work out the AMD 55SA. Looks like I may not get it until after the 25th. :icon21:




Top
                 

The Illuminated
The Illuminated
Joined: 16 May 2001
Posts: 1678
PostPosted: 02-16-2005 11:36 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Nah, I actually did buy and build last summer, did pretty good within a limited budget and overclocked nicely. Plays D3 quite well. Far Cry plays OK. Could OC more with a beefier power supply.

Your new rig is looking pretty sweet. It'd be interesting to see some game benchies on that when it's done. Is the Asus A8N a pretty fast board?




Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-17-2005 07:10 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Well I finished my system with the AMD Athlon 64 4000+. I couldn't get the FX55AS by the time I wanted it and saved $250.00 by going with the 4000+.

The final system will be.

ASUS A8N SLI Deluxe
Athlon 64 4000+
1 gig Corsair PC4400 twinx 2.5ns RAM
Geforce fx 6800 256mb ULTRA OC
(2) Maxtor 80 gig SATA 8mb 7200 RPM RAID 0 Stripe
(1) Maxtor 250 gig SATA 8mb 7200 RPM
Pioneer DVR A105
Lite-On 52x24x52
Antech 550 watt true power PSU

I also ordered a friend's system tonight too. He got the exact same thing, except for the drives. He got, (2) Maxtor 200 gig SATA 8mb 7200 RPM drives that we may RAID 0 Stripe and a Pioneer DVR-109, dual layer DVD burner.

These should be some smokin systems....

I'll post some benchies when they're done. :icon14:




Top
                 

The Illuminated
The Illuminated
Joined: 16 May 2001
Posts: 1678
PostPosted: 02-17-2005 11:06 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


If you have Doom 3 I'd love to see a report on how it runs on that rig.




Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-18-2005 05:48 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Yeah, I've got Doom 3. I'll be interested to see what the game looks like with AA turned all the way up. I already can play at max detail, 1024X768 with my current PC. But I can't use AA with that setting.




Top
                 

The Illuminated
The Illuminated
Joined: 16 May 2001
Posts: 1678
PostPosted: 02-19-2005 11:51 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Yeah, definitely test it with AA all the way up. Curious to see the fps you will get with those settings, too.




Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-20-2005 11:24 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


With my current PC, I get 35 FPS at 1024x768 Ultra quality. No AA though.




Top
                 

The Illuminated
The Illuminated
Joined: 16 May 2001
Posts: 1678
PostPosted: 02-20-2005 02:31 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Is that on a timedemo or just ingame?




Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-20-2005 03:33 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Time demo.




Top
                 

The Illuminated
The Illuminated
Joined: 16 May 2001
Posts: 1678
PostPosted: 02-20-2005 08:48 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I think your new rig will surpass that easily.




Top
                 

Elite
Elite
Joined: 10 Feb 2000
Posts: 28023
PostPosted: 02-20-2005 09:09 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


ajerara wrote:
I think your new rig will surpass that easily.


ya think? :p




Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-21-2005 04:16 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


ajerara wrote:
I think your new rig will surpass that easily.


I probably could have got away with just upgrading the video card to a FX6800 256 Ultra AGPx8. But I wanted to go PCIE, so I had to change to the mobo. Since I changed the mobo, I thought it wouldn't be right if I didn't upgrade the CPU and RAM too. :icon25:




Top
                 

The Illuminated
The Illuminated
Joined: 16 May 2001
Posts: 1678
PostPosted: 02-21-2005 06:51 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


yes, you might as well. More fun that way, anyway. Are you going to try OCing?




Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-21-2005 07:35 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


ajerara wrote:
yes, you might as well. More fun that way, anyway. Are you going to try OCing?



Yeah.. Unfortunately the AMD 64 4000+ has a locked clock speed multiplier and I'll have to use the FSB. That's why I bought the 550MHz DDR 4400 RAM. It should give me plenty of FSB range to O/C with.




Top
                 

Elite
Elite
Joined: 10 Feb 2000
Posts: 28023
PostPosted: 02-21-2005 08:02 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


make sure you keep ontop of the Hypertransport multiplyer..

also, i would like to add that overclocking any of the new AMD's is a diffrent world.. thus far 400mhz is the best i can yeald out of this cpu.. ( 3200+ 90nm core )




Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-21-2005 09:54 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Hypertransport Multiplier?

I wasn't aware of such a thing.

Please explain...




Top
                 

The Illuminated
The Illuminated
Joined: 16 May 2001
Posts: 1678
PostPosted: 02-21-2005 10:57 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


There's a guy with a Chaintech NV4 board and a winnie 3000 that's running at 2.7 ghz. Let me check...yes, here's his specs:
Chaintech VNF4 Ultra (Beta BIOS) @ 300HTT
A64 3000+ Week 44 Winchester @ 2.7GHZ
4 x 512MB Kingston HyperX 3200 DDR
Gigabyte 6600GT @ 570MHZ (Mem @ 1.21GHZ)
2 x WD SATA 7200 RPM 120GB 8MB Cache HDD's in RAID 0
impressive - there another guy on the site running a 3200 at 2.7, too. He's on watercooling, the first guy is on aircooling.




Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-25-2005 12:25 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I've got the new rig up and running.

3d Mark 2005

4653 1024x768/4xAA
5204 1024x768/no AA

No O/C yet either.




Top
                 

The voices in your head
The voices in your head
Joined: 14 Dec 2002
Posts: 10054
PostPosted: 02-25-2005 12:41 PM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


FFS. Nice YGP :icon14:

Now post some D3 numbers.




Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-25-2005 05:57 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I'm working on installing all the shit back on my PC.

I had to build my friends identical rig last night.

Now I got to get everything done tonight before the LAN party tomorrow.

D3 numbers soon. :icon25:




Top
                 

Blockheaded Blubberboy
Blockheaded Blubberboy
Joined: 16 Apr 2000
Posts: 20644
PostPosted: 02-25-2005 06:25 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Again, no O/C yet.

Here's some D3 numbers.

Ultra High Qualiy
1024x768

Time demo1 75.2 fps.




Top
                 

I'm advanced
I'm advanced
Joined: 22 Jul 2003
Posts: 4390
PostPosted: 02-25-2005 06:28 PM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


YourGrandpa wrote:
Again, no O/C yet.

Here's some D3 numbers.

Ultra High Qualiy
1024x768

Time demo1 75.2 fps.


nice, think you could try 1152x864 at High?

That is what I use and I get 80 :icon30:




Top
                 
Quake3World.com | Forum Index | Technology & Troubleshooting


Post new topic Reply to topic


cron
Quake3World.com
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group