Quake3World.com Forums
     Technology & Troubleshooting
        "Quake 2 engine" mouse issues


Post new topicReply to topic
Login | Profile | | FAQ | Search | IRC




Print view Previous topic | Next topic 
Topic Starter Topic: "Quake 2 engine" mouse issues

This is not Æon!
This is not Æon!
Joined: 20 Jan 2002
Posts: 2159
PostPosted: 11-29-2014 09:13 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I didn't know where to place this, so I'm just gonna try here.

So, I have this strange mouse issue, that sometimes the mouse can just go haywire, like turn really really fast when I don't want it to, in a split second I'm kinda looking down in the floor or turn or something. Like it overreacts, it's very very annoying and what happens is that I can't trust the mouse in a MP game. It doesn't matter whatever mouse sensitivity I use, or if the game have any other settings, it's not an FPS issue either, since both games are running a "low" rates, like 100 or so.

This happens in Soldier of Fortune 1 and in Daikatana, I never experienced this playing on my xp install a few years back, I don't even know what to search for to see if someone else have this issue and/or how they might have solved it.

I have yet to play actual Quake 2 and also Kingpin to see what happens in those games.

I'm running a windows 7 64 using a logitech G400, it's black.


edit: Like this I guess https://steamcommunity.com/app/38430/di ... 741384473/



_________________
Q3Map2 2516 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map_2.5.16_win32_x86.zip
Q3Map2 FS_20g -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map2_fs_20g.rar
GtkRadiant 140 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/GtkRadiantSetup-1.4.0-Q3RTCWET.exe


Last edited by Hipshot on 11-29-2014 09:30 AM, edited 1 time in total.

Top
                 

This is not Æon!
This is not Æon!
Joined: 20 Jan 2002
Posts: 2159
PostPosted: 11-29-2014 09:29 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Happens in Kingpin too, damn this is annoying.



_________________
Q3Map2 2516 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map_2.5.16_win32_x86.zip
Q3Map2 FS_20g -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map2_fs_20g.rar
GtkRadiant 140 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/GtkRadiantSetup-1.4.0-Q3RTCWET.exe


Top
                 

Messatsu Ko Jy-ouu
Messatsu Ko Jy-ouu
Joined: 24 Nov 2000
Posts: 43585
PostPosted: 11-29-2014 09:50 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I had the same problem with the Serious Sam games on one of my machines way back when. The only thing that seemed to at least minimize the frequency of the problem was using a different surface to mouse on.

You'd think it'd be an OS wide problem and not just some applications.




Top
                 

This is not Æon!
This is not Æon!
Joined: 20 Jan 2002
Posts: 2159
PostPosted: 11-29-2014 02:06 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I have thought about switching back to an older mouse, It's just so damn annoying having to do that while playing just these games. The G400 is just so much lighter than the MX518 or whatever it was called, it feels better =)

Can you have to mice connected at the same time?



_________________
Q3Map2 2516 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map_2.5.16_win32_x86.zip
Q3Map2 FS_20g -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map2_fs_20g.rar
GtkRadiant 140 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/GtkRadiantSetup-1.4.0-Q3RTCWET.exe


Top
                 

visual prowess
visual prowess
Joined: 30 Jul 2004
Posts: 1210
PostPosted: 11-29-2014 05:59 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I had a similar issue with my mouse and had to turn the polling rate down from 1000 hz to 125 hz



_________________
CAPSLOCK IS ON


Top
                 

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12246
PostPosted: 11-30-2014 05:19 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Turn off acceleration?



_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 

Messatsu Ko Jy-ouu
Messatsu Ko Jy-ouu
Joined: 24 Nov 2000
Posts: 43585
PostPosted: 12-01-2014 03:17 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I know that never fixed it for me as I always have acceleration disabled.




Top
                 

Finno-Persian Legend
Finno-Persian Legend
Joined: 04 Jan 2006
Posts: 15516
PostPosted: 12-01-2014 03:23 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Bacon wrote:
I had a similar issue with my mouse and had to turn the polling rate down from 1000 hz to 125 hz


That sounds like it might've been a CPU latency issue.




Top
                 

Your Other Daddy
Your Other Daddy
Joined: 03 Dec 1999
Posts: 19751
PostPosted: 12-11-2014 04:58 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


m_filter 1

?



_________________
[WYD]SoM


Top
                 
Quake3World.com | Forum Index | Technology & Troubleshooting


Post new topic Reply to topic


cron
Quake3World.com
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group