Quake3World.com Forums
     Technology & Troubleshooting
        SSD question


Post new topicReply to topic
Login | Profile | | FAQ | Search | IRC




Print view Previous topic | Next topic 
Topic Starter Topic: SSD question

Karot!
Karot!
Joined: 31 Jul 2001
Posts: 19331
PostPosted: 12-22-2016 05:17 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Hello my technically gifted friends, a question for you:

I attempted to build my new PC myself (regretting it already) and something's puzzling the shit out of me. To be specific; my Plextor M8Pe(G) - 256GB SSD thingie is not recognized by my MSI Z170 M7 motherboard. I'm pretty sure i plugged that fucker in correctly, but it's not being seen by either the BIOS or windows.

Anyone have any idea what it could be other than a broken device (would seem odd, was being pretty careful)?



_________________
io chiamo pinguini!


Top
                 

Just another Earthling
Just another Earthling
Joined: 20 Jul 2001
Posts: 10488
PostPosted: 12-23-2016 12:40 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Silly question but you have 2 cable connected to it?
I ask because the first time I installed and SSD I only connected the 'data' (SATA) and it wouldn't work. I was thinking like USB drives I guess.

Secondly, are you able to try in another PC? Still have your old one about?



_________________
Hit my WWW and make the world spin :D


Top
                 

Karot!
Karot!
Joined: 31 Jul 2001
Posts: 19331
PostPosted: 12-27-2016 12:56 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Issue solved!
I'm totally ashamed to admit it, but it turned out to be plugged in incorrectly :D

This is one of those newfangled ones that doesn't need cables btw. It's also insanely fast, my PC boots windows in about 5-7 seconds now. Yays.



_________________
io chiamo pinguini!


Top
                 

Just another Earthling
Just another Earthling
Joined: 20 Jul 2001
Posts: 10488
PostPosted: 12-27-2016 12:38 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Ryoki wrote:

..... one of those newfangled ones that doesn't need cables btw. .....


No cables? I haven't heard of them. Any links to the product?



_________________
Hit my WWW and make the world spin :D


Top
                 

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12179
PostPosted: 12-27-2016 12:51 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


It's a mini-SATA interface. Plugs directly into a port on the motherboard.



_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 

Just another Earthling
Just another Earthling
Joined: 20 Jul 2001
Posts: 10488
PostPosted: 12-28-2016 12:09 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote




_________________
Hit my WWW and make the world spin :D


Top
                 
Quake3World.com | Forum Index | Technology & Troubleshooting


Post new topic Reply to topic


cron
Quake3World.com
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group