Quake3World.com Forums
     Quake 4 Discussion
        Why Quake 4 rocks so hard


Post new topicReply to topic
Login | Profile | | FAQ | Search | IRC




Print view Previous topic | Next topic 
Topic Starter Topic: 

freakzilla
freakzilla
Joined: 11 Dec 1999
Posts: 43185
PostPosted: 10-16-2005 11:29 PM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


SHUT THE FUCK UP O'DIUM




Top
                 

Elite
Elite
Joined: 28 Nov 2000
Posts: 9847
PostPosted: 10-17-2005 01:34 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Hmmm... I might just have to go out and buy this game :(




Top
                 

One Man Army
One Man Army
Joined: 23 Dec 1999
Posts: 10545
PostPosted: 10-17-2005 02:06 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Indeed, mrherpes. Indeed.




Top
                 

Recruit
Recruit
Joined: 17 Oct 2005
Posts: 5
PostPosted: 10-17-2005 02:08 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Ok Zombie, admit it, how many clerks did you stab to get this so early ? :icon32:




Top
                 

Bück Dich
Bück Dich
Joined: 21 Oct 2003
Posts: 6122
PostPosted: 10-17-2005 02:26 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


:( I'm jealous



_________________
[size=85]


Top
                 

Messatsu Ko Jy-ouu
Messatsu Ko Jy-ouu
Joined: 24 Nov 2000
Posts: 43769
PostPosted: 10-17-2005 03:53 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


hey, the edge remake looks like :gasp: the edge! :icon14:



_________________
Image


Top
                 

Elite
Elite
Joined: 28 Jun 2000
Posts: 5490
PostPosted: 10-17-2005 04:25 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Duhard wrote:
I have a feeling that "blood rose" map is gonna own..


dude, im in agreement, it looks fucking mint and thats just from a screenshot!

callvote blood rose duals on its release!!




Top
                 

straight at you
straight at you
Joined: 18 Dec 2000
Posts: 27931
PostPosted: 10-17-2005 04:42 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Dear god. I might have to run by EB Games here before work and see if they're selling copies.

Thanks for posting Zombie, you're my new hero. :icon14: :drool:




Top
                 

Gibblet
Gibblet
Joined: 17 Oct 2005
Posts: 22
PostPosted: 10-17-2005 05:02 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


How does it feel, physics wise? Is it similar to VQ3 or CPMA... or maybe a combination of both? Really curious about the movement




Top
                 

straight at you
straight at you
Joined: 18 Dec 2000
Posts: 27931
PostPosted: 10-17-2005 05:06 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Yea, and we're still waiting on your system specs, and how playable the game is on them. :icon32:




Top
                 

Necro
Necro
Joined: 02 Apr 2000
Posts: 8525
PostPosted: 10-17-2005 05:20 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


There's a shitload of screenshots (MP and SP) here -> http://www.dailyrush.dk/features/galler ... arts/3349/

edit: takes a while for it to load




Last edited by busetibi on 10-17-2005 05:22 AM, edited 1 time in total.

Top
                 

Elite
Elite
Joined: 28 Jun 2000
Posts: 5490
PostPosted: 10-17-2005 05:20 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I can't remember if it was this forum or another but someone else was quoted playing it on a 2.2 P4 and a 6800 and said they were getting a playable 40fps




Top
                 

Who's that man, Mommy?
Who's that man, Mommy?
Joined: 27 Aug 2003
Posts: 5165
PostPosted: 10-17-2005 05:31 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


whoah... those MP maps look like sex in a can! can't wait to get my hands on this game ( and an internet connection at home :( i just moved this weekend... )




Top
                 

The Illuminated
The Illuminated
Joined: 19 Mar 2004
Posts: 1530
PostPosted: 10-17-2005 06:09 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


How about the copy protection? Is it really some starforce proggy you have to install? And do the physics really feel 1:1 with Quake 3, like Tim Willits said (mathematically the same). 60 FPS max, that sux though.




Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42743
PostPosted: 10-17-2005 06:17 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Oeloe wrote:
60 FPS max, that sux though.


No it doesn't.
Everybody thinks high FPS are a necessity. They aren't. 125 fps was only important in Q3 because of the physcis. You won't notice it in Quake 4. Also, it's only it's internal speed. Your videocard will still render maybe 120fps (if it's technically capable of that) but it'll be rendering the exact same scene twice :shrug:




Top
                 

Old Skool'
Old Skool'
Joined: 02 May 2002
Posts: 5216
PostPosted: 10-17-2005 06:19 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I'll be happy If I can achieve 20fps.




Top
                 

The Illuminated
The Illuminated
Joined: 06 Jul 2000
Posts: 1082
PostPosted: 10-17-2005 06:20 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Its weird thats there are no bots as they obviously had to create some kind of AI for singleplayer (same with Doom3); I don't know how all that works but couldn't they have just have added it to the multiplayer?
It doesn't matter though. Looking at those screenshots, I know Quake 4 will rule. :drool:




Top
                 

Old Skool'
Old Skool'
Joined: 02 May 2002
Posts: 5216
PostPosted: 10-17-2005 06:28 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


SP AI and MP AI is completely different.




Top
                 

Trainee
Trainee
Joined: 17 Oct 2005
Posts: 25
PostPosted: 10-17-2005 06:29 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


could you post info on q4 server set up and rcon commands please?




Last edited by DrWho on 10-17-2005 06:53 AM, edited 1 time in total.

Top
                 

Unquantifiable Abstract
Unquantifiable Abstract
Joined: 31 Dec 1969
Posts: 51424
PostPosted: 10-17-2005 06:35 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Sandstorm looks like a map for winners



_________________
Where were you when the West was defeated?
Image


Top
                 

Recruit
Recruit
Joined: 17 Oct 2005
Posts: 6
PostPosted: 10-17-2005 06:46 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


is there anything like "timedemo" or smth?
could you benchmark game with:
1024/full (dunno about fsaa and anizo, or soft shadows)
and 800x600 + low?

and give us more shots of mp maps pls :D




Top
                 

Elite
Elite
Joined: 28 Jun 2000
Posts: 5490
PostPosted: 10-17-2005 06:50 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Oeloe wrote:
How about the copy protection? Is it really some starforce proggy you have to install? And do the physics really feel 1:1 with Quake 3, like Tim Willits said (mathematically the same). 60 FPS max, that sux though.


Buy it you fag!

We're not talking some shit box film or something you downloaded off the internet, we're talking ID's much loved and anticipated sequel, QUAKE 4.




Top
                 

cess primary
cess primary
Joined: 25 Aug 2003
Posts: 2726
PostPosted: 10-17-2005 06:53 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


nice screens. very nice.




Top
                 

Unquantifiable Abstract
Unquantifiable Abstract
Joined: 31 Dec 1969
Posts: 51424
PostPosted: 10-17-2005 06:58 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


-mess- wrote:
is there anything like "timedemo" or smth?
could you benchmark game with:
1024/full (dunno about fsaa and anizo, or soft shadows)
and 800x600 + low?

and give us more shots of mp maps pls :D


Best idea of the thread!!!



_________________
Where were you when the West was defeated?
Image


Top
                 

Elite
Elite
Joined: 28 Jun 2000
Posts: 5490
PostPosted: 10-17-2005 07:00 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Don Carlos wrote:
-mess- wrote:
is there anything like "timedemo" or smth?
could you benchmark game with:
1024/full (dunno about fsaa and anizo, or soft shadows)
and 800x600 + low?

and give us more shots of mp maps pls :D


Best idea of the thread!!!


Yeh definitly, i want to see some results!!!

Wanna see how hard my pc rocks against q4 :D




Top
                 

Recruit
Recruit
Joined: 17 Oct 2005
Posts: 6
PostPosted: 10-17-2005 07:05 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


just make sure to tell us graphic settings :)




Top
                 

btw cocks
btw cocks
Joined: 16 Aug 2003
Posts: 3216
PostPosted: 10-17-2005 07:10 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


There is some MP footage (well, not so much "proper" mp footage as it is "one dude running around a couple of maps recording a demo"--but they are maps we haven't shown to the public before, so it's something new to see) available here:

http://forum.ingame.de/quake/showthread.php?s=&threadid=187229

Links to vids:

http://bad.qgl.org/video/eoc.bad_q4ctf.avi

http://bad.qgl.org/video/eoc.bad_q2dm1_run.avi

If anybody can mirror these, it would be appreciated--I'm sure the intarweb will find out about these and this guy's server will melt by lunchtime.




Top
                 

Elite
Elite
Joined: 29 Apr 2002
Posts: 6219
PostPosted: 10-17-2005 07:38 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


rgoer wrote:
Links to vids:

http://bad.qgl.org/video/eoc.bad_q4ctf.avi

http://bad.qgl.org/video/eoc.bad_q2dm1_run.avi

If anybody can mirror these, it would be appreciated--I'm sure the intarweb will find out about these and this guy's server will melt by lunchtime.


I have them downloaded, if you need a mirror drop my a PM and i'll upload them :)




Top
                 

Messatsu Ko Jy-ouu
Messatsu Ko Jy-ouu
Joined: 24 Nov 2000
Posts: 43769
PostPosted: 10-17-2005 07:40 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Fjoggs wrote:
SP AI and MP AI is completely different.


they couldve used pretty much the same AI as q3 does though :o



_________________
Image


Top
                 

Insane Quaker
Insane Quaker
Joined: 15 May 2005
Posts: 412
PostPosted: 10-17-2005 07:45 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


can someone edit that cfg post, its fucking up the whole thread.



_________________
" I thought i could handle the power, Ive alway been a kind and gentle person.

But once i was finaly able to split the atom
i built me some bombs and droped them on every mother fucker that got in my way."


Top
                 

One Man Army
One Man Army
Joined: 23 Dec 1999
Posts: 10545
PostPosted: 10-17-2005 07:53 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


The physics are like vq3, but with the addition of ramp jumping, it feels a little bit more floaty.




Top
                 

Insane Quaker
Insane Quaker
Joined: 15 May 2005
Posts: 412
PostPosted: 10-17-2005 07:55 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Well i just watched the videos and only one thing comes to me.


My baby is back :)


*edit*

thnx for fixing that post doomer



_________________
" I thought i could handle the power, Ive alway been a kind and gentle person.

But once i was finaly able to split the atom
i built me some bombs and droped them on every mother fucker that got in my way."


Top
                 

freakzilla
freakzilla
Joined: 11 Dec 1999
Posts: 43185
PostPosted: 10-17-2005 08:01 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Here's a scan of a q4 review in a german magazine..

http://img224.imageshack.us/my.php?image=q400180gm.jpg

..ownership.




Top
                 

Old Skool'
Old Skool'
Joined: 02 May 2002
Posts: 5216
PostPosted: 10-17-2005 08:08 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I want this game so bad.




Top
                 

Hella Cool
Hella Cool
Joined: 01 Jul 2005
Posts: 1229
PostPosted: 10-17-2005 08:09 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Looks great. :icon14: More screenshots pls.




Top
                 
Quake3World.com | Forum Index | Quake 4 Discussion


Post new topic Reply to topic


cron
Quake3World.com
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group