Quake3World.com
https://www.quake3world.com/forum/

Volume Script
https://www.quake3world.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=13449
Page 1 of 1

Author:  D'Artagnan [ 11-13-2005 06:39 AM ]
Post subject:  Volume Script

Is there a volume script that work for quake 4 ?
like we had on quake 3...

Author:  Aquashark [ 11-13-2005 08:08 AM ]
Post subject: 

bind "]" "vstr ua_vu"
bind "[" "vstr ua_vd"
set "ua_vd" "vstr ua_g02"
set "ua_vu" "vstr ua_g04"
seta "ua_g01" "seta r_gamma 1.1;set ua_vd 'vstr ua_g01';set ua_vu 'vstr ua_g02';clear;echo Gamma *]1.1[=========*"
seta "ua_g02" "seta r_gamma 1.2;set ua_vd 'vstr ua_g01';set ua_vu 'vstr ua_g03';clear;echo Gamma *=]1.2[========*"
seta "ua_g03" "seta r_gamma 1.3;set ua_vd 'vstr ua_g02';set ua_vu 'vstr ua_g04';clear;echo Gamma *==]1.3[=======*"
seta "ua_g04" "seta r_gamma 1.4;set ua_vd 'vstr ua_g03';set ua_vu 'vstr ua_g05';clear;echo Gamma *===]1.4[======*"
seta "ua_g05" "seta r_gamma 1.5;set ua_vd 'vstr ua_g04';set ua_vu 'vstr ua_g06';clear;echo Gamma *====]1.5[=====*"
seta "ua_g06" "seta r_gamma 1.6;set ua_vd 'vstr ua_g05';set ua_vu 'vstr ua_g07';clear;echo Gamma *=====]1.6[====*"
seta "ua_g07" "seta r_gamma 1.7;set ua_vd 'vstr ua_g06';set ua_vu 'vstr ua_g08';clear;echo Gamma *======]1.7[===*"
seta "ua_g08" "seta r_gamma 1.8;set ua_vd 'vstr ua_g07';set ua_vu 'vstr ua_g09';clear;echo Gamma *=======]1.8[==*"
seta "ua_g09" "seta r_gamma 1.9;set ua_vd 'vstr ua_g08';set ua_vu 'vstr ua_g10';clear;echo Gamma *========]1.9[=*"
seta "ua_g10" "seta r_gamma 2.0;set ua_vd 'vstr ua_g09';set ua_vu 'vstr ua_g10';clear;echo Gamma *=========]2.0[*"

bind = "vstr ua_vup"
bind - "vstr ua_vdn"
set "ua_vdn" "vstr ua_vol04"
set "ua_vup" "vstr ua_vol06"
seta "ua_vol00" "seta s_volume 0.0;set ua_vdn 'vstr ua_vol00';set ua_vup 'vstr ua_vol01';echo Volume *]0.0[=========*"
seta "ua_vol01" "seta s_volume 0.1;set ua_vdn 'vstr ua_vol00';set ua_vup 'vstr ua_vol02';echo Volume *=]0.1[========*"
seta "ua_vol02" "seta s_volume 0.2;set ua_vdn 'vstr ua_vol01';set ua_vup 'vstr ua_vol03';echo Volume *==]0.2[=======*"
seta "ua_vol03" "seta s_volume 0.3;set ua_vdn 'vstr ua_vol02';set ua_vup 'vstr ua_vol04';echo Volume *===]0.3[======*"
seta "ua_vol04" "seta s_volume 0.4;set ua_vdn 'vstr ua_vol03';set ua_vup 'vstr ua_vol05';echo Volume *====]0.4[=====*"
seta "ua_vol05" "seta s_volume 0.5;set ua_vdn 'vstr ua_vol04';set ua_vup 'vstr ua_vol06';echo Volume *=====]0.5[====*"
seta "ua_vol06" "seta s_volume 0.6;set ua_vdn 'vstr ua_vol05';set ua_vup 'vstr ua_vol07';echo Volume *======]0.6[===*"
seta "ua_vol07" "seta s_volume 0.7;set ua_vdn 'vstr ua_vol06';set ua_vup 'vstr ua_vol08';echo Volume *=======]0.7[==*"
seta "ua_vol08" "seta s_volume 0.8;set ua_vdn 'vstr ua_vol07';set ua_vup 'vstr ua_vol09';echo Volume *========]0.8[=*"
seta "ua_vol09" "seta s_volume 0.9;set ua_vdn 'vstr ua_vol08';set ua_vup 'vstr ua_vol10';echo Volume *=========]0.9[*"
seta "ua_vol10" "seta s_volume 1.0;set ua_vdn 'vstr ua_vol09';set ua_vup 'vstr ua_vol10';echo Volume *==========]1.0[*"


for gamma too if you need it :)

Author:  Requ!em [ 11-13-2005 09:18 AM ]
Post subject:  Re: Volume Script

dan1407 wrote:
Is there a volume script that work for quake 4 ?
like we had on quake 3...


http://ucguides.savagehelp.com/Quake4/scripts.htm

Weapon Cycle Script
Yudash's Item Timer Script
Sound Volume Cycle Script
Brightness Cycle Script
Map Config Cycle Script

Author:  D'Artagnan [ 11-13-2005 10:41 AM ]
Post subject:  Re: Volume Script

Requ!em wrote:
dan1407 wrote:
Is there a volume script that work for quake 4 ?
like we had on quake 3...


http://ucguides.savagehelp.com/Quake4/scripts.htm

Weapon Cycle Script
Yudash's Item Timer Script
Sound Volume Cycle Script
Brightness Cycle Script
Map Config Cycle Script

Those script are hard to understand, normally you should have a bind to lower the sound and a bind to get the sound louder...

Sound Volume Cycle Script
bind ] "toggle s_volume 0 0.1 0.2 0.3 0.4 0.5 0.6 0.7 0.8 0.9 1.0;addchatline 'Sound volume';addchatline $s_volume"
how dows it work??? the way i see it, the more i press ], the more louder it will get, but to lower the sound ???

Author:  D'Artagnan [ 11-13-2005 10:58 AM ]
Post subject: 

OK, i finally found something like i wanted to have;

to increase the volume-----------
bind "KP_PLUS" "toggle s_volume 0 0.2 0.4 0.6 0.8 1.0 1.2 1.4 1.6 1.8 2.0;addchatline 'Sound volume';addchatline $s_volume"

and to decrease the volume--------------
bind "KP_MINUS" "toggle s_volume 2.0 1.8 1.6 1.4 1.2 1.0 0.8 0.6 0.4 0.2 0;addchatline 'Sound volume';addchatline $s_volume"

thats is just like i had on quake 3....well...it does the same thing...lol

Author:  Requ!em [ 11-13-2005 11:31 AM ]
Post subject: 

dan1407 wrote:
thats is just like i had on quake 3....well...it does the same thing...lol


OR single key cycle =)

http://ucguides.savagehelp.com/Quake4/scripts.htm
bind s "toggle s_volume 0 0.1 0.2 0.3 0.4 0.5 0.6 0.7 0.8 0.9 1.0 0.9 0.8 0.7 0.6 0.5 0.4 0.3 0.2 0.1;addchatline 'Sound volume';addchatline $s_volume"

Author:  Oeloe [ 11-13-2005 05:54 PM ]
Post subject: 

But... those scripts set s_volume to 2.0 or 0 if you press the down or up bind. So if you've got s_volume 0.4 and you want 0.6 you can't do it in 1 keypress. Not really an intelligent script, although it saves a lot of lines.

Page 1 of 1 All times are UTC - 8 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/