Quake3World.com Forums
     Level Editing & Modeling
        EntityPlus - A single player Q3 mod


Post new topicReply to topic
Login | Profile | | FAQ | Search | IRC




Print view Previous topic | Next topic 
Topic Starter Topic: Re: Here's a wild idea: EntityPlus

This is not Æon!
This is not Æon!
Joined: 20 Jan 2002
Posts: 2161
PostPosted: 04-18-2011 02:45 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Silver and Rust.
Image

I'm gonna stop cluttering this thread now, until I'm done with all of them.



_________________
Q3Map2 2516 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map_2.5.16_win32_x86.zip
Q3Map2 FS_20g -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map2_fs_20g.rar
GtkRadiant 140 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/GtkRadiantSetup-1.4.0-Q3RTCWET.exe


Top
                 

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12257
PostPosted: 04-18-2011 03:57 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


What are you using to model those?



_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 

The Afflicted
The Afflicted
Joined: 29 Nov 2002
Posts: 622
PostPosted: 04-18-2011 05:03 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


It's amazing how much things have progressed since the first post!
How fast can a few people put things into motion. I really am amazed.
Why did it take so much time a few years ago with some people committed to make "this amazing mod" (happened a few times I think)...

They did have the source back then, is it because it's open source right now, and people can simply contribute and improve/implement little pieces of/to it?
They used to have "project leaders" I think, and tasks would dribble down from the top.
I'd like to know how the main contributors look at this...


No real ideas from me, but 2 things I think are important:

All the func_ entities are CPU intensive (IIRC), stacking them on top of eachother can have a major impact on fps. Is someone keeping an eye on this (mod wise), or is it up to the mapper to keep things real?

With all the rapid development, is there a timeline where the first "beta" will be released (or rather 1.0)? I think a lot of mappers are holding out because every week there are new cool features to be had, and mappers are keen on those features :)




Top
                 

Immortal
Immortal
Joined: 02 Jun 2006
Posts: 2462
PostPosted: 04-18-2011 05:26 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


indeed, waiting for a bit more progress before committing to a sp campaign.

might start planning all the same.




Top
                 

This is not Æon!
This is not Æon!
Joined: 20 Jan 2002
Posts: 2161
PostPosted: 04-18-2011 10:17 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


@ Obsidian, Max 2009.



_________________
Q3Map2 2516 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map_2.5.16_win32_x86.zip
Q3Map2 FS_20g -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map2_fs_20g.rar
GtkRadiant 140 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/GtkRadiantSetup-1.4.0-Q3RTCWET.exe


Last edited by Hipshot on 04-22-2011 12:54 AM, edited 1 time in total.

Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42271
PostPosted: 04-18-2011 10:36 PM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


spookmineer wrote:
It's amazing how much things have progressed since the first post!
How fast can a few people put things into motion. I really am amazed.
Why did it take so much time a few years ago with some people committed to make "this amazing mod" (happened a few times I think)...

They did have the source back then, is it because it's open source right now, and people can simply contribute and improve/implement little pieces of/to it?
They used to have "project leaders" I think, and tasks would dribble down from the top.
I'd like to know how the main contributors look at this...


I really don't know. I have no idea how these sorts of things used to be picked up, but I'm trying to make sure to keep this as open as possible. If anyone has a great idea, asset or piece of code to contribute I'll try to make sure it goes in. I think that with Q3's current state of life, it actually helps that people don't have to commit themselves to something. You know, if you sign up as "the" modeler for this mod, everyone expects you to produce a gazillion models for the mod. But if you're allowed to go "hey, here's some cool models" then people are probably more inclined to just go ahead and create a little something.

spookmineer wrote:
No real ideas from me, but 2 things I think are important:

All the func_ entities are CPU intensive (IIRC), stacking them on top of eachother can have a major impact on fps. Is someone keeping an eye on this (mod wise), or is it up to the mapper to keep things real?


I dunno, is it really a problem with todays powerful PC's? It's all up to the mapper to make sure things run smoothly. Always has been this way. Q3 doesn't warn you if your tris is too high either, does it?

spookmineer wrote:
With all the rapid development, is there a timeline where the first "beta" will be released (or rather 1.0)? I think a lot of mappers are holding out because every week there are new cool features to be had, and mappers are keen on those features :)


Not really no, not yet. I've been going at this pretty casually, doing stuff whenever I feel like it. I guess that won't change. Right now I've got some ideas for increasing the flexibility of spawning bots into the game, making it easier to create a more SP-like game (I hope). I've also had some suggestions from TiggerOn in regards to respawning after death which seem interesting to explore.

Once that stuff is in I should take a look at what needs to be done before it can be called a 1.0 beta version or something. The problem is that to determine how far it needs to go, some people need to actually work with it and tell me what's missing. What I'm thinking of right now is that I'll maybe do one or two more alpha releases and then freeze the feature set and only work on fixing bugs and streamlining things. Then any feedback from mappers can be applied on the beta.




Top
                 

Eh?
Eh?
Joined: 25 Mar 2001
Posts: 32049
PostPosted: 04-19-2011 01:18 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I may want in on this. If you need any misc models doing, give me a shout, would be up for a few small things for a larf.




Top
                 

Warrior
Warrior
Joined: 23 Jul 2008
Posts: 83
PostPosted: 04-19-2011 05:27 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


for enemies, surely some of the cool models that used to be up on Polycount (I'm looking at the q4gladiator, Magdalena and others by the Brothers Grimm) can be used as enemies with tweaked bot ai?

If this gets up, could open a lot of possibilities.




Top
                 

Recruit
Recruit
Joined: 25 Dec 2010
Posts: 4
PostPosted: 04-19-2011 06:42 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


EDIT: Apparently this was posted earlier... maybe worth a second look though might be some new stuff.

You should check out this thread for new entities being added to the next release of Defrag:
http://www.q3df.org/board/viewtopic.php ... 27&start=0

It's quite long now but there's plenty of ideas there that I think would be suitable for your mod. There's a few videos posted as well showing off how some of them work but you'll have to sort through it to find them. Berserker might be willing to share some of the entity code if you ask nicely. No promises though :)

Also a long-term dream of mine has been to recreate the entire world from Zelda 64: Ocarina of Time for the Quake 3 engine. So my suggestion is to make all of the mapping elements within that game possible :D




Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42271
PostPosted: 04-20-2011 01:46 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Here's a sneak peek list of the features that will be there in the upcoming 0.4 release of the mod:

  • It's possible to create ladders
  • target_debrisemitter emitter spits out DaEngineer's debris models
  • Holdable keys. The player can pick up all four keys and the HUD will display which keys you are holding.
  • The target_botspawn entity just got a whole lot cooler. The bot is now actually spawned at the location of the botspawn itself. You can also specify the amount of health the bot will have. This can be 1 health but can also be 10000 health. It's also possible to define which weapons the bot will spawn with. So this will allow you to spawn a bunch of weak (20 health) visors in there with shotguns or spawn in a really strong Tank Jr with a BFG. Also, bots can't pick up any items or damage each other when in single player mode.
  • The target_logic entity can now be targeted by up to 10 entities. So you can create situations where a bunch of buttons have to be pressed to open a door. Or, for example, have the player find four keycards which need to be inserted into computers or something and when all four are inserted, a door will open.

There's a lot more, including some fixes (joining the spectators in 0.3 causes the game to crash for instance) but these are some of the most important changes. I'm expecting to release 0.4 somewhere around the weekend.




Top
                 

Insane Quaker
Insane Quaker
Joined: 26 Nov 2009
Posts: 339
PostPosted: 04-20-2011 06:16 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Oh my this is so ace... Only the health meter for enemies is missing, then we could build up a Diablo 3D xD (Or Commander Keen 8 =))

@add: Seeing Hipshot's keys in the screenshot thread: Would it be possible to add some key riddles? Or well, that some gold keys are not fitting the gold lock with the three-typed key bit but with the two one? (hopefully I described it enough...)




Top
                 

foolproof
foolproof
Joined: 11 Jan 2001
Posts: 7927
PostPosted: 04-20-2011 08:29 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Fucking sweet, thanks eraser.
Think I'm going to have some fun with this in the easter weekend.




Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42271
PostPosted: 04-20-2011 11:53 PM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Ok, dying just got a lot more interesting.

When in single player gametype, when you die, you drop a "Backpack" item. This item holds all the weapons, ammo and holdables you had at the moment you died. You respawn again with the default weapon loadout, presumably at the start of the level (but mappers can do some smart things with progressive spawning). Now you'll have to run to the point where you died to pick up your backpack. Of course the level will be in the state like it was when you died, meaning any defeated enemies are still dead and previously unlocked doors are still unlocked. As a level designer, you have to take this into account though, that a player might pass through an area twice, once in fact barely armed at all, so set up your triggers wisely.

The previously mentioned "progressive spawning" is basically where you use multiple info_player_start or info_player_deathmatch (doesn't matter, they're identical entities) and use triggers and target_disable to disable/enable certain spawnpoints based on the player's progress. I'm looking into smoothing out such a system a bit more, but it's possible to have a player spawn at a certain point deeper into the level if he dies after that point.

One problem though, currently the backpack uses the blue CTF flag as a stand-in model. So I need someone that could create a cool looking backpack model. Anyone interested in doing this?




Top
                 

Veteran
Veteran
Joined: 28 May 2010
Posts: 194
PostPosted: 04-21-2011 12:54 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Eraser wrote:
Anyone interested in doing this?

I'll try. Practice is a good thing. But I guess when it comes to texturing Obsidian will overrun me. But that's okay, all of us had to learn all this stuff first :)



_________________
Portfolio - My German Quake 3 Tutorials - My Quake 3 maps


Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42271
PostPosted: 04-21-2011 01:53 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Oh, just a general announcement: if anyone feels like making models, effects and shaders and all that comes with it for new weapons, I'll be glad to implement them. In fact, if anyone can create non-EULA breaking assets for any of the Team Arena weapons, I could include those by simply removing some #ifdef lines in the code :)




Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42271
PostPosted: 04-21-2011 04:47 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Another change in regards to respawning. The info_player_deathmatch entity has received some additional functionality that might prove crucial in "checkpointing" a player through the map. What I mean with that is that players, when they die, don't have to replay the entire map to get back to where they were but respawn at a checkpoint of sorts.

Each info_player_deathmatch entity can now be enabled or disabled by pointing at it with a triggering entity. When the trigger is fired, the spawnpoint is toggled on or off. When it's off (disabled) no one can respawn there. I've also added a complementary spawnflag named DISABLED so you can make spawnpoints that start off as disabled.

The last change is (and this is only true for the single player gametype) that players are respawned at the nearest enabled spawn point instead of the furthest like vanilla Quake 3 does.


Also: ending the game?
One thing I've been thinking about is how to end a game. I mean, a single player map needs a proper end-game state, right? What ideas do you guys have for this? A very simple and quick solution would be to have an intermission camera set up with some text appearing in the screen (customizable by the map author) but there's probably more interesting ways to do this.




Top
                 

Veteran
Veteran
Joined: 28 May 2010
Posts: 194
PostPosted: 04-21-2011 05:18 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I guess statistics are always a good thing. What about these:

  • shots fired
  • shots hit
  • secrets found (there really needs to be a triggerable entity that counts secrets the player has found)
  • enemies killed (like: X of Y or X/Y)
  • time needed
  • deaths

Also, a loading screen (jpg or tga files) before and after levels would be nice. You could skip the screen with the fire button. On these screens the player could be informed about the story, his objectives and so on.

Right, objectives. A SP Mod without objectives is a bit dull. The score board you usually use to look up who leads the game and who's the bottom feeder could be replaced by objectives. The possibility to cross out completed tasks and add new ones while the player progresses would be nice.

Another topic: damage done to the player. In SP games, the player is usually much stronger than the foes he has to fight. This is not yet the case. Can the damage done by enemies be scaled? Maybe depending on the difficulty level? Otherwise the levels had to be stuffed with health over and over, and that's not very singleplayer-esque.

I'm making progress with the backpack by the way. Maybe I'll upload a picture this evening.



_________________
Portfolio - My German Quake 3 Tutorials - My Quake 3 maps


Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42271
PostPosted: 04-21-2011 05:30 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


DaEngineer wrote:
I guess statistics are always a good thing. What about these:

~snip~

Also, a loading screen (jpg or tga files) before and after levels would be nice. You could skip the screen with the fire button. On these screens the player could be informed about the story, his objectives and so on.

Right, objectives. A SP Mod without objectives is a bit dull. The score board you usually use to look up who leads the game and who's the bottom feeder could be replaced by objectives. The possibility to cross out completed tasks and add new ones while the player progresses would be nice.

Yeah, these are good ideas. I had already written up an issue on the Google Code project page for replacing the scoreboard with an objectives screen.

DaEngineer wrote:
Another topic: damage done to the player. In SP games, the player is usually much stronger than the foes he has to fight. This is not yet the case. Can the damage done by enemies be scaled? Maybe depending on the difficulty level? Otherwise the levels had to be stuffed with health over and over, and that's not very singleplayer-esque.


You're on to something here. I hadn't thought about that yet. Very good point.

DaEngineer wrote:
I'm making progress with the backpack by the way. Maybe I'll upload a picture this evening.


Great. Can't wait to see it :D




Top
                 

Veteran
Veteran
Joined: 28 May 2010
Posts: 194
PostPosted: 04-21-2011 11:19 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


It's backpack time. The dimensions are 32x24x27 which looks very natural in-game. I've made no UV map so far - where can I get copyright free textures from? Making them by myself is one solution, but I don't have my camera at hand until next wednesday.
The backpack has 870 triangles; that's quite a lot, but I can't reduce them even more. But that shouldn't be too much of a problem nowadays.

Image Image



_________________
Portfolio - My German Quake 3 Tutorials - My Quake 3 maps


Top
                 

Insane Quaker
Insane Quaker
Joined: 08 Jan 2008
Posts: 270
PostPosted: 04-21-2011 11:27 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Holy cow, it's starts to be really amazing :). Can't wait to get new release into my hands, with bots spawn control, and "checkpoints" we can make sp map and missions now! Wow, after all those years it seems like we will have at last Quake III sp mod.



_________________
http://shadowsdomain.wordpress.com/


Top
                 

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12257
PostPosted: 04-21-2011 12:11 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Looks good. Let me know if you need help reducing tris and with the texturing (I can take a picture of my genuine WWII bag).



_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 

Insane Quaker
Insane Quaker
Joined: 16 Sep 2010
Posts: 384
PostPosted: 04-21-2011 12:29 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Eraser wrote:
Oh, just a general announcement: if anyone feels like making models, effects and shaders and all that comes with it for new weapons, I'll be glad to implement them. In fact, if anyone can create non-EULA breaking assets for any of the Team Arena weapons, I could include those by simply removing some #ifdef lines in the code :)

iirc OpenArena`s game assets are under the GPL license, you could ask them if you could use their TA weapon models. Up to you though, thought it would save some time though.



_________________
EmeraldProductions
http://emeraldproductions.weebly.com/index.html


Top
                 

Veteran
Veteran
Joined: 28 May 2010
Posts: 194
PostPosted: 04-21-2011 12:45 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


obsidian wrote:
Looks good. Let me know if you need help reducing tris and with the texturing (I can take a picture of my genuine WWII bag).

I just took a look at the model again. I think I can chop off some tris I didn't notice before. After that you can of course try to reduce them even more. Pictures of this bag of yours are highly appreciated! And some uv mapping help maybe too... I have to get used to this first.



_________________
Portfolio - My German Quake 3 Tutorials - My Quake 3 maps


Top
                 

Immortal
Immortal
Joined: 12 Mar 2005
Posts: 2155
PostPosted: 04-21-2011 02:33 PM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


You could probably get rid of the strap geometry on the front of the pack and just draw that in to the diffuse.




Top
                 

Veteran
Veteran
Joined: 28 May 2010
Posts: 194
PostPosted: 04-21-2011 06:22 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Silicone_Milk wrote:
You could probably get rid of the strap geometry on the front of the pack and just draw that in to the diffuse.

Would be a solution if I create a LOD for this model. Eraser, if you already want to try out the model, grab it here. It has no real texture yet so I baked rendered ambient occlusion shadows into it until I can texture it.

But there's a strange effect I get on this model (I replaced the MG ammo with it to see it in-game). When you're very close to it, everything looks just fine. Walk some steps back, and a grey line appears where I've mirrored the model. There are no overlapping vertices or gaps. What's causing this? This grey seam appears also if I use the backpack as a static model, and it's independent of AA or AF.

Left: Seams, Right: No seams
Image



_________________
Portfolio - My German Quake 3 Tutorials - My Quake 3 maps


Top
                 

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12257
PostPosted: 04-21-2011 07:41 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Did you actually weld the coplanar vertexes where you mirrored it? Are the UV's split right down the middle too?


BTW, what modeling program are you using? Wondering for compatibility reasons because importing certain formats between programs is usually a pain in the ass.



_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 

The Afflicted
The Afflicted
Joined: 29 Nov 2002
Posts: 622
PostPosted: 04-21-2011 10:10 PM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


obsidian wrote:
Did you actually weld the coplanar vertexes where you mirrored it?

This would be a cool line in a movie starring Nicholas Cage, maybe a sequel to "The apprentice".

I'm sorry, it just sounds so cool. Not knowing wtf you're talking about adds to the mystery.
If they add it to a script I doubt someone will notice, it comes right out of an ancient dark spell book, right...?




Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42271
PostPosted: 04-21-2011 11:16 PM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


spookmineer wrote:
obsidian wrote:
Did you actually weld the coplanar vertexes where you mirrored it?

This would be a cool line in a movie starring Nicholas Cage, maybe a sequel to "The apprentice".

I'm sorry, it just sounds so cool. Not knowing wtf you're talking about adds to the mystery.
If they add it to a script I doubt someone will notice, it comes right out of an ancient dark spell book, right...?


I was thinking something along the same lines for a moment there when I read it :olo:

Oh DaEngineer, looking good btw :up:




Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42271
PostPosted: 04-21-2011 11:25 PM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


This is a screenshot of work in progress with placeholder 2D assets for the scoreboard replacement.

Image




Top
                 

Veteran
Veteran
Joined: 28 May 2010
Posts: 194
PostPosted: 04-22-2011 12:01 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


obsidian wrote:
Did you actually weld the coplanar vertexes where you mirrored it? Are the UV's split right down the middle too?

I have, and they are. I found the reason for this glitch. It has nothing to do with the model itself, everything alright there. But the UV map is very blurry where the seam is and as the amount of details reduces when the player steps back, the empty areas of the texture leak into the colored ones. So just ignore this seam until there's a real uv map, it will be gone then.

obsidian wrote:
BTW, what modeling program are you using? Wondering for compatibility reasons because importing certain formats between programs is usually a pain in the ass.

Blender 2.49. It's free and thus costs 3495 bucks less than 3ds max - my wallet instantly klicked the Like button. It's not that I didn't try out 3ds max yet. I did several times. But I like the layout of Blender way more (I find things!). 3ds max gave me the feeling the tool actually wanted the user to scroll down lists for 20secs before a certain standard feature shows up.

@ Eraser: that's a start! How do you plan to make the objectives window work when it's done? Will the text have to be typed in to an entity?



_________________
Portfolio - My German Quake 3 Tutorials - My Quake 3 maps


Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42271
PostPosted: 04-22-2011 12:33 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Yeah there's a target_objective entity that can be triggered to set the primary or secondary objective for the player. At least, it does that server side, still have to figure out how to actually communicate that to the client to be displayed.

The objective text shown in the screenshot is hardcoded client-side :paranoid:




Top
                 

This is not Æon!
This is not Æon!
Joined: 20 Jan 2002
Posts: 2161
PostPosted: 04-22-2011 12:54 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


Obsidian, I take that I would need to export to md3 instead of ase for my items? I've been searching hi and low for one that works for max 2009. You know of any?

Those I've found, that should work for 2009, doesn't seem to work, gives me errors when I start the application. I also have an older max 8, but when I export md3 from that one, it gives me errors like the model needs a specific bounding box?

Edit: Solved it for Max 8. But it's really annoying having to export from max 2009 to max 8...



_________________
Q3Map2 2516 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map_2.5.16_win32_x86.zip
Q3Map2 FS_20g -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/q3map2_fs_20g.rar
GtkRadiant 140 -> http://www.zfight.com/misc/files/q3/GtkRadiantSetup-1.4.0-Q3RTCWET.exe


Top
                 

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12257
PostPosted: 04-22-2011 06:44 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


DaEngineer: I like Blender and exports to virtually everything. I've used Max for some time before there even was a Blender, so I'm simply more used to it. I've toyed around with Blender a bit. I also really like Modo's interface but the learning curve between these programs is always fairly involved so it's hard switching.


Hipshot: Do it the way id Software did it, it's a simple conversion:

http://robotrenegade.com/articles/conve ... 3data.html



_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 

Cool #9
Cool #9
Joined: 01 Dec 2000
Posts: 42271
PostPosted: 04-22-2011 06:53 AM           Profile   Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


DaEngineer wrote:
Would be a solution if I create a LOD for this model. Eraser, if you already want to try out the model, grab it here. It has no real texture yet so I baked rendered ambient occlusion shadows into it until I can texture it.


I picked it up. Just a small request: could you put the model and the skin in the "models/powerups/backpack" folder and have the model refer to the texture in that location? It's more consistent with where the other models are.




Top
                 

I'm the dude!
I'm the dude!
Joined: 04 Feb 2002
Posts: 12257
PostPosted: 04-22-2011 08:17 AM           Profile Send private message  E-mail  Edit post Reply with quote


I've started a bit of preliminary work on the backpack texture. You'll have to tweak it to make it work with your UV's.

It's a Photoshop file with different layers, a base canvas texture, a strap, buckle, and some seams. You can use the bits as a base and modify as necessary to fit the model.

http://robotrenegade.com/temp/entityplu ... ck-psd.zip

Or if you would rather have me paint the texture, send the model to me as a .obj or .3ds file.



_________________
GtkRadiant | Q3Map2 | Shader Manual


Top
                 
Quake3World.com | Forum Index | Level Editing & Modeling


Post new topic Reply to topic


cron
Quake3World.com
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group